reklama

Suroviny

  • 10 ks chřest, každý kus oříznutý a diagonálně nakrájený na 3 části
  • 100 g čerstvé fazolové lusky, očištěné
  • hrst řeřichy
  • 100 g krabí maso

Na dresink

  • 1 ks velké vejce
  • 2 lžičky Dijonská hořčice
  • 1 a ½ lžičky cukr krupice
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce extra panenský olivový olej
  • 3 lžíce vysokotučná smetana

Postup přípravy

  • KROK 1

    Chřest a fazolové lusky vařte 2 minuty v osolené vodě, sceďte je a poté je rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.

  • KROK 2

    Na dresink dejte vejce do hrnce s vroucí vodou a vařte je 5 minut. Pak je rychle zchlaďte pod tekoucí vodou a oloupejte. Vejce opatrně rozkrojte napůl a žloutek vydlabejte do misky. Žloutek smíchejte s hořčicí, cukrem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Poté přišlehejte olej a smetanu.

  • KROK 3

    Na dva talíře rozložte řeřichu, chřest a fazolky. Doprostřed navršte krabí maso a vše pokapejte dresinkem.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama