reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
  • 2 cibule, nakrájené najemno
  • 4 stroužek česneku, podrcený
  • 1 lžička mleté sladká paprika
  • 400 ml kuřecí vývar
  • 4 lžíce dijonská hořčice
  • 2 lžíce worcesterská omáčka
  • 200 g zakysaná smetana nebo crème fraîche
  • velká hrst hladkolisté petrželky, sekané
  • rýže, nebo bramborová kaše či těstoviny k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte polovinu oleje a na středně vysoké teplotě za častého míchání opékejte osolené a opepřené kuře dozlatova. Pak vyjměte a přendejte na talíř.

  • KROK 2

    Rozehřejte v pánvi zbývající olej, vsypte cibuli a restujte 6-8 minut do změknutí (neměly by ale zhnědnout!), ale poté přidejte česnek a mletou papriku. Restujte a míchejte cca 1 minutu, dokud se vše nerozvoní, pak zalijte vývarem a vmíchejte dijonskou a worcestereskou omáčku. Vraťte do pánve opečené maso i se šťávou, kterou pustilo a vařte 5–6 minut, až se omáčka lehce zredukuje a kuře bude vevnitř hotové.

  • KROK 3

    Snižte teplotu na minimum a vmíchejte zakysanou smetanu, aby se vše spojilo do krémové omáčky. Krátce prohřejte. Posypte petrželkou a podávejte podle chuti s rýží, bramborovou kaší nebo uvařenými těstovinami.

reklama
reklama
reklama
reklama