Rychlé pečené jehněčí
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Během 30 minut připravené k podávání
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g brambory nové
- 250 g Chantenay mrkev, nebo velká mrkve, nakrájená na velké kusy
- 1 lžíce rostlinný olej, plus trochu navíc pro jehněčí
- 1 větvička rozmarýn, nasekané lístky
- 100 ml červené víno
- 100 ml jehněčí vývar
- rybízové želé
- 4 jehněčí kotlety
- zelené fazolky či jiná zelenina k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory a mrkev dejte na pekáč, pokapejte olejem, posypte rozmarýnem a dobře okořeňte. Pečte 15 minut na horní příčce, dokud zelenina nezezlátne a téměř nezměkne.
- KROK 2
Mezitím si připravte omáčku. Víno a vývar dejte do malé pánve a vařte, dokud se nevyvaří asi dvě třetiny. Vmíchejte želé z červeného rybízu, okořeňte a udržujte v teple.
- KROK 3
Jehněčí maso potřete trochou oleje a osolte. Jehněčí vložte mezi zeleninu, vraťte se do trouby na 8–10 minut a v polovině času jehněčí obraťte. Podávejte s omáčkou z červeného rybízu a trochou čerstvé zeleniny.