reklama

Suroviny

  • 200 g baby mrkev s natí, očištěná
  • 200 g zelené fazolky
  • 200 g chřest, odkrojené dřevnaté konce
  • 200 g mražený hrášek
  • 200 g bob zahradní, vyloupaný
  • 200 g hlávkové zelí nebo kapusta, nakrouhané/á
  • kousek máslo
  • 2 lžičky cukr, krupice

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte k varu vodu ve velkém rendlíku. Vložte mrkev a vařte 2 minuty, poté přidejte zelené fazolky a vařte ještě 1 minutu. Pak přidejte chřest, hrášek, boby a zelí nebo kapustu a vařte další 3 minuty. Ochutnejte, zda jsou mrkev a zelené fazolky hotové a poté vše pečlivě sceďte. Vraťe zeleninu zpět do rendlíku společně s máslem a cukrem. Osolte, opepřete nebo jinak okořeňte dle chuti. Promíchejte a můžete servírovat.

reklama
reklama
reklama
reklama