reklama

Suroviny

  • 500 g mleté krůtí maso
  • 2 lžičky z každého koření chilli, mletý kmín a mletý koriandr
  • 1 lžička skořice
  • 1 cibule, nakrájená nahrubo
  • 1 pomeranč kůra nakrájená na kousky + kousky pomeranče
  • 250 g kuskus
  • 250 ml horký kuřecí vývar
  • 2 lžičky olivový olej
  • koriandr, nahrubo nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké míse rukama pořádně promíchejte mleté maso, koření, cibuli a pomerančovou kůru. Ze směsi vytvarujte asi 20 masových kuliček velikosti vlašského ořechu.

  • KROK 2

    Kuskus dejte do mísy, zalijte horkým kuřecím vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odstát.

  • KROK 3

    Na pánvi rozehřejte olivový olej. přidejte masové kuličky a opékejte za častého obracení asi 12 minut, dokud nezhnědnou a nepropečou se.

  • KROK 4

    Kuskus načechrajte vidličkou, vmíchejte nasekaný pomeranč, koriandr a trochu koření. Naskládejte na talíře a podávejte s masovými kuličkami.

reklama
reklama
reklama
reklama