Těsto na pizzu
Jednoduché a všestranně použitelné těsto na pizzu v italském stylu si můžete udělat dopředu a uchovávat v chladničce celé dny nebo zmrazit. Dobře se tvaruje a po upečení je naprosto napřekonatelné.
Rajčata, česnek a olivový olej dejte do hrnce a na středním ohni zahřejte k varu. Přikryjte a vařte 10 minut za občasného promíchání a podrcení vařečkou, dokud se rajčata úplně nerozpadnou.
Podle chuti osolte a přidejte cukr. Odstraňte poklici a vařte 5 minut, dokud česnek nezměkne. Nechte vychladnout a poté omáčku propasírujte přes jemné síto. Nyní můžete nalít do jednotlivých mrazuvzdorných nádob a zmrazit až na 3 měsíce nebo nalít do sklenic a uchovávat v lednici až 1 týden. Nebo rovnou použijte na přípravu omáček, polévek a dušených pokrmů.