reklama

Suroviny

  • 1 kg rajče, rozpůlené nebo rozčtvrcené
  • 6 stroužků česnek, rozpůlený
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička krupicový cukr

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rajčata, česnek a olivový olej dejte do hrnce a na středním ohni zahřejte k varu. Přikryjte a vařte 10 minut za občasného promíchání a podrcení vařečkou, dokud se rajčata úplně nerozpadnou.

  • KROK 2

    Podle chuti osolte a přidejte cukr. Odstraňte poklici a vařte 5 minut, dokud česnek nezměkne. Nechte vychladnout a poté omáčku propasírujte přes jemné síto. Nyní můžete nalít do jednotlivých mrazuvzdorných nádob a zmrazit až na 3 měsíce nebo nalít do sklenic a uchovávat v lednici až 1 týden. Nebo rovnou použijte na přípravu omáček, polévek a dušených pokrmů.

reklama
reklama
reklama
reklama