reklama

Suroviny

  • 150 g medvědí česnek, případně mladé kopřivy nebo směs kopřiv a medvědího česneku
  • 50 g parmazán nebo jeho rostlinná alternativa, najemno nastrouhaný
  • 1 stroužek česnek, najemno nasekaný
  • ½ citron, kůra a pár lžic šťávy
  • 50 g piniové oříšky, pražené
  • 150 ml řepkový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Listy medvědího česneku opláchněte a nahrubo nasekejte.

  • KROK 2

    Poté nasekané listy medvědího česneku společně s parmazánem, česnekem, citronovou kůrou a piniovými oříšky nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu. Směs osolte a během pomalého mixování postupně přilévejte téměř všechen olej. Ochutnejte, případně směs ještě okořeňte a zastříkněte citronovou sťávou.

  • KROK 3

    Vzniklým pestem naplňte čistou uzavíratelnou sklenici a zakápněte zbylým olejem. Uchávejte v lednici, kde pesto vydrží dva týdny.

reklama
reklama
reklama
reklama