Krémový hummus z červené řepy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Nevaří se
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 400 g cizrnaz konzervy, odkapaná
- 200 g červená řepabalená předvařená (ne v octě), odkapaná
- 2 lžíce tahini
- 1 ks citronkúra a šťáva (z poloviny)
- 1 malý stroužek česneknahrubo nasekaný
- 4 lžíce řecký jogurt
- 3 lžíce extra panenský olivový nebo řepkový olej
- 1 lžíce piniové oříškypražené (volitelné)
- čerstvá zeleninanakrájená na hranolky, k podávání
- kcal285
- tuky19g
- nasycené5g
- sacharidy16g
- cukry6g
- vláknina5g
- proteín10g
- sůl0.6g
Postup přípravy
krok 1
Cizrnu, červenou řepu, tahini, citronovou kůru a šťávu, česnek, jogurt a dvě a půl lžíce oleje dejte do kuchyňského robotu. Osolte a opepřete podle chuti a rozmixujte. Asi po 30 sekundách seškrábejte pomazánku ze stěn robotu a poté znovu rozmixujte do hladka. Vzniklý hummus dejte do misky nebo sklenice s víčkem, pokapejte zbylým olejem a posypte piniovými oříšky. Podávejte s kousky nakrájené zeleniny.