reklama

Suroviny

  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • 750 ml láhev ruby portského vína
  • 2 hvězdičky badyán (volitelné)
  • 4 ks hřebíček
  • 2 skořicové tyčinky, plus další na servírování (volitelné)
  • led, na servírování
  • plátky pomeranče a citronu, na servírování
  • limonáda, na dolití

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pomocí škrabky oloupejte tenké proužky kůry z pomeranče a citronu. Vymačkejte šťávu. Kůru a šťávu dejte do velkého hrnce, poté přidejte portské a zbývající ingredience. Pozvolna vařte po dobu 20 minut, poté nechte zcela vychladnout.

  • KROK 2

    Víno lze vyrobit až týden předem a uchovávat v chladu.

    Před servírováním si vytvořte "zmražené" sklenice.V malé misce vyšlehejte vaječný bílek do pěny a v druhé smícheje 50 g moučkového cukru s kůrou z jednoho citronu. Okraje sklenic namočte nejprve do bílku, poté s nim zakruťte v citronovém cukru a nechte zaschnout.

  • KROK 3

    Do připravené sklenice vložte led, plátky pomeranče a citronu a poté opatrně nalijte stejné množství limonády a portského.

reklama
reklama
reklama
reklama