Svařené portské s citronem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 skleniček
Suroviny
- 1 pomeranč
- 1 citron
- 750 ml láhev ruby portského vína
- 2 hvězdičky badyán (volitelné)
- 4 ks hřebíček
- 2 skořicové tyčinky, plus další na servírování (volitelné)
- led, na servírování
- plátky pomeranče a citronu, na servírování
- limonáda, na dolití
Postup přípravy
- KROK 1
Pomocí škrabky oloupejte tenké proužky kůry z pomeranče a citronu. Vymačkejte šťávu. Kůru a šťávu dejte do velkého hrnce, poté přidejte portské a zbývající ingredience. Pozvolna vařte po dobu 20 minut, poté nechte zcela vychladnout.
- KROK 2
Víno lze vyrobit až týden předem a uchovávat v chladu.
Před servírováním si vytvořte "zmražené" sklenice.V malé misce vyšlehejte vaječný bílek do pěny a v druhé smícheje 50 g moučkového cukru s kůrou z jednoho citronu. Okraje sklenic namočte nejprve do bílku, poté s nim zakruťte v citronovém cukru a nechte zaschnout.
- KROK 3
Do připravené sklenice vložte led, plátky pomeranče a citronu a poté opatrně nalijte stejné množství limonády a portského.