reklama

Suroviny

  • 150 ml mléko
  • 50 ml smetana ke šlehání
  • 1/4 – 1/2 lžičky tmavý hnědý cukr
  • 1/2 ks pomeranč nastrouhaná kůra
  • 1 špetka zázvor mletý
  • 1 špetka skořice mletá
  • 1 ks hřebíček
  • 2 kapky vanilkový extrakt
  • 50 g tmavá čokoláda nasekaná

Na ozdobu

  • šlehačka
  • perníček nebo lotuska

Postup přípravy

  • KROK 1

    Mléko, smetanu, cukr, pomerančovou kůru a koření smíchejte v kastrolu a poté na mírném ohni přiveďte k varu. Sundejte z plotny a nalijte přes sítko do džbánu, hřebíček a pomerančovou kůru vyhoďte. Nalijte teplé ovoněné mléko zpět do kastrůlku a vmíchejte vanilku s čokoládou. Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude hladká.

  • KROK 2

    Nalijte mléko do hrnku. Navrch dejte kopeček šlehačky a drcený perníček nebo sušenku a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama