reklama

Suroviny

  • 2 lžíce nasekaných oliv
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1,5 lžička směsi sušených italských bylinek
  • 200 g čerstvý krémový smetanový sýr
  • 4 velká kuřecí prsa, bez kostí a kůže
  • 4 zralá rajčata, nakrájená na plátky
  • olivový olej, na pokapání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 220°C. Do sýra či mascarpone dobře vmíchejte olivy (nebo sušená rajčata), česnek a skoro všechno množství sušených bylinek. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Prořízněte ostrým nožem ze strany do každého kuřecího prsa kapsu.

  • KROK 2

    Kapsy naplňte sýrovou směsí a zmáčkněte maso tak, abyste kapsu co nejvíce uzavřeli. Přendejte na plech vymazaný trochou oleje. Všechno maso osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a poté každý prsní řízek poklaďte plátky rajčat. Znovu lehce osolte a opepřete a poté posypte zbylými sušenými bylinkami. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby

  • KROK 3

    Pečte 20 minut, dokud kuře po okrajích nezezlátne a rajčata nebudou vypadat trochu scvrklá. Podávájte nejlépe se zeleným salátem a křupavým pečivem na vytření šťávy z plechu.

reklama
reklama
reklama
reklama