reklama

Suroviny

  • 1,5 lžíce arašídový olej
  • 500 g vepřová plec, nakrájená na nudličky
  • 2 šalotky, nakrájené najemno
  • 1 lžíce jemně nastrouhaný zázvor
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 75 g třtinový cukr
  • 1 lžíce rybí omáčka, plus další podle chuti
  • 1/2 lžičky chilli omáčka (např. sriracha)
  • 4 jarní cibulka, podélně rozpůlené a nakrájená najemno
  • vařená rýže, k podávání
  • zelíčko pak choi, k podávaní

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte ve woku na vysokou teplotu 1 lžíci oleje. Vsypte část masa a za stálého promíchávání opečte dozlatova. Zopakujte se zbytkem masa. Orestované maso dejte stranou.

  • KROK 2

    Snižte teplotu a přilijte zbývající olej, poté přidejte šalotku, zázvor a chilli. Restujte na mírném ohni několik minut, dokud nezačne šalotka měknout. Pak přidejte cukr, rybí omáčku a 200 ml vody, promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu. Až se rozpustí cukr, vraťte do pánve vepřové maso. Nechte intenzivně probublávat 8–10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Maso by se mělo v omáčce obalit získat lesk. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte ještě trochou rybí omáčky a chilli omáčky. Posypte jarní cibulkou a podávejte s dušenou rýží a zelíčkem pak choi.

reklama
reklama
reklama
reklama