reklama

Suroviny

  • 300g mražený hrášek
  • 820g čočka zelená, z plechovky, odceděná
  • 4 lžíce vinný ocet
  • 2 lžíce krupicový cukr
  • 1 malý svazek máta, hrubě nasekaná
  • 200g nízkotučný feta sýr, nadrobený
  • 8 jehněčí kotleta
  • 1 lžička olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Hrách vařte ve vroucí vodě 3-4 minuty, dokud nezměkne, a poté sceďte. Smíchejte s čočkou, octem, cukrem a mátou, poté rozdrobte do směsi fetu a dobře okořeňte.

  • KROK 2

    Rozpalte pánev, řízky potřete trochou oleje a okořeňte. Smažte v pánvi 4 minuty z každé strany, dokud kotleta nezhnědne a střed není růžový. Salát rozdělte do čtyř misek a navrch každého dejte 2 kotlety.

reklama
reklama
reklama
reklama