reklama

Suroviny

  • 150ml přírodní jogurt
  • 1 ½ lžíce mátová omáčka
  • 1 lžička mletý kmín
  • 300g libové jehněčí maso, nakrájené na kostky
  • 1/2 malá cibule, nakrájená na velké kousky
  • 2 velký pita chleba
  • 2 hrsti salát nasekaný
  • dřevěné špejle na špízy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na mírný plamen. Jogurt a mátovou omáčku smíchejte dohromady a poté směs rozdělte napůl. Do jedné poloviny jogurtové směsi vmíchejte kmín a poté jí přelijte kostičky nakrájeného jehněčího masa. Důkladně promíchejte, aby se maso obalilo a dobře okořenilo.

  • KROK 2

    Jehněčí maso napichujte na špejle (dohromady budete mít 4 špízy) střídavě s kousky cibule a poté položte na mřížku grilu. Špízy grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud není jehněčí maso propečené a cibule nezačne hnědnout.

  • KROK 3

    Pita chleba ohřejte v toustovači po dobu 1-2 minut a rozkrojte. Poté je naplňte jehněčím masem, cibulí a hlávkovým salátem a pro podávání pokapejte zbývajícím mátovým jogurtem.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama