reklama

Suroviny

  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 1 červená cibule, nakrájená nahrubo
  • 2 stroužky česneku, podrcené
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 200 g žampiony, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce červený vinný ocet
  • 150 ml hovězí vývar
  • 200 g libová hovězí svíčková, nakrájená na nudličky
  • 150 ml fromage frais nebo čerstvý smetanový sýr, nízkotučný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli, dokud nezměkne. Přidejte česnek a mletou papriku a restujte 1-2 minuty, dokud se nerozvoní. Přidejte zelenou papriku a houby a opékejte 5-8 minut, dokud oboje nezměkne.

  • KROK 2

    Vlijte ocet a zprudka vařte, dokud se téměř neodpaří, poté zalijte vývarem a několik minut nechte probublávat, dokud tekutina mírně nezhoustne. Přidejte hovězí maso a vařte 2-3 minuty podle toho, jak hotové jej máte rádi. Poté vmíchejte fromage frais nebo krémový sý. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podejte s rýží nebo s dlouhými těstovinami.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama