![240820231692888418.jpeg Bleskový stroganoff](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692888418.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Bleskový hovězí stroganoff
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Suroviny
- 1 lžíce rostlinný olej
- 1 červená cibule, nakrájená nahrubo
- 2 stroužky česneku, podrcené
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 200 g žampiony, nakrájené na plátky
- 2 lžíce červený vinný ocet
- 150 ml hovězí vývar
- 200 g libová hovězí svíčková, nakrájená na nudličky
- 150 ml fromage frais nebo čerstvý smetanový sýr, nízkotučný
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli, dokud nezměkne. Přidejte česnek a mletou papriku a restujte 1-2 minuty, dokud se nerozvoní. Přidejte zelenou papriku a houby a opékejte 5-8 minut, dokud oboje nezměkne.
- KROK 2
Vlijte ocet a zprudka vařte, dokud se téměř neodpaří, poté zalijte vývarem a několik minut nechte probublávat, dokud tekutina mírně nezhoustne. Přidejte hovězí maso a vařte 2-3 minuty podle toho, jak hotové jej máte rádi. Poté vmíchejte fromage frais nebo krémový sý. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podejte s rýží nebo s dlouhými těstovinami.