reklama

Suroviny

  • 1 celé kuře, o váze cca 1,5 kg
  • 150 g měkký sýr, typu Boursin
  • 3 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 svazek pažitky, nasekané najemno
  • 1 malý svazek hladkolisté petrželky, nasekané najemno
  • šťáva z 1/2 citronu
  • olivový olej, podle potřeby

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuře vyndejte z lednice hodinu před tepelnou úpravou. Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte sýr, česnek, pažitku, petrželku, citronovou šťávu a důkladně opepřete čerstvě mletým pepřem.

  • KROK 2

    Rukou uvolněte kůži od prsou, takže mezi kůží a masem vznikne velká kapsa. Vezměte 2/3 sýrové směsi a rozetřete ji pod kůži v silné a stejnoměrné vrstvě. Zbytkem směsi potřeme celé kuře a do dutiny vložte vymačkanou polovinu citronu. Kuře dobře osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

  • KROK 3

    Pečte v troubě 1–1¼ hodiny, každých 20 minut podlévejte výpekem. Kuře je hotové, když z masa vytéká čirá šťáva a kůže je krásně křupavá.

reklama
reklama
reklama
reklama