![Mandlové velikonoční dortíky s třešněmi Mandlové velikonoční dortíky s třešněmi](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2024/02/130220241707821057.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Mandlové velikonoční dortíky s třešněmi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 24 dortíků
Suroviny
- 250 g máslo změklé, navíc na vymazání
- 175 g krupicový cukr zlatý
- 5 vejce, rozšlehané
- 250 g mouka pšeničná hladká, předem prosátá, plus další 2 lžíce
- 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
- 1 pomeranč, kůra, plus 2 lžíce šťávy
- 250 g marcipán, hrubě nastrouhaný (nejlepší je, když je předem vychlazený)
- 1/2 lžičky mandlová tresť (volitelné)
- 200 g kandovaná třešeň, půlená
Na ozdobu
- 100 g moučkový cukr, prosátý
- mini čokoládová vejce
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte troubu na 180 °C a vložte 24 košíčků do formy na muffiny.
- KROK 2
Máslo a cukr ušlehejte elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané hmoty. Přidejte vejce, 250 g mouky, prášek do pečiva, pomerančovou kůru a šťávu a vše prošlehejte, dokud nevznikne husté, krémové a rovnoměrně promíchané těsto.
- KROK 3
Třešně obalte ve zbylé mouce a společně s nastrouhaným marcipánem a mandlovou trestí opatrně vmíchejte do těsta. Pomocí lžíce těsto vložte do košíčků a pečte 20–25 minut, nebo dokud dostatečně nenabydou a nezezlátnou. Nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté položte na chladicí mřížku, aby dortíky zcela vychladly.
- KROK 4
Moučkový cukr smíchejte s asi 1 lžící vody, abyste vytvořili ne příliš tekutou polevu. Vršky dortíčků touto ledovou polevou ozdobte a na každý položte asi 3 mini čokoládová vajíčka.