reklama

Suroviny

  • ½ ks citron, šťáva
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek, rozmačkaný
  • 600 g jehněčí kýta, nakrájená na kostky

Na salát

  • 4 ks velká rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 ks okurka, nakrájená na kousky
  • velká hrst černé olivy, nahrubo nasekané
  • 200 g feta sýr, rozdrobený
  • 1 svazek máta, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na marinádu v míse smíchejte citronovou šťávu, olivový olej a česnek. Polovinu přelijte do džbánku a dejte stranou na později. Do mísy přidejte jehněčí maso, promíchejte v marinádě, aby se obalilo, a poté navlékněte na 8 špejlí. (Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je před použitím alespoň na 30 minut do vody.) Přebytečnou marinádu slijte a nechte špízy 10 minut odstát.

  • KROK 2

    Mezitím si připravte salát. Smíchejte všechny ingredience kromě máty a přelijte je odloženou částí marinády z citronové šťávy, oleje a česneku.

  • KROK 3

    Rozpalte pánev a jehněčí maso opékejte 8 minut, přičemž ho každých pár minut otočte, aby se pořádně propeklo. Do salátu vmíchejte mátu a ihned podávejte společně s kebabem.

reklama
reklama
reklama
reklama