Jehněčí kebab & řecký salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus marinování
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- ½ ks citron, šťáva
- 2 lžíce olivový olej
- 1 stroužek česnek, rozmačkaný
- 600 g jehněčí kýta, nakrájená na kostky
Na salát
- 4 ks velká rajčata, nakrájená na kousky
- 1 ks okurka, nakrájená na kousky
- velká hrst černé olivy, nahrubo nasekané
- 200 g feta sýr, rozdrobený
- 1 svazek máta, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Na marinádu v míse smíchejte citronovou šťávu, olivový olej a česnek. Polovinu přelijte do džbánku a dejte stranou na později. Do mísy přidejte jehněčí maso, promíchejte v marinádě, aby se obalilo, a poté navlékněte na 8 špejlí. (Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je před použitím alespoň na 30 minut do vody.) Přebytečnou marinádu slijte a nechte špízy 10 minut odstát.
- KROK 2
Mezitím si připravte salát. Smíchejte všechny ingredience kromě máty a přelijte je odloženou částí marinády z citronové šťávy, oleje a česneku.
- KROK 3
Rozpalte pánev a jehněčí maso opékejte 8 minut, přičemž ho každých pár minut otočte, aby se pořádně propeklo. Do salátu vmíchejte mátu a ihned podávejte společně s kebabem.