reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 velké cibule, rozpůlené a nakrájené na kolečka
  • 3 velké stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce jemně pálivé mleté chilli
  • 2 lžičky mletý římský kmín
  • 2 lžičky sušené oregano
  • 1 kg libového mletého hovězího masa
  • 400 g konzerva krájených rajčat
  • 2 kostka hovězího bujónu
  • 2 velká červená paprika, bez semen, nakrájená na kousky
  • 10 kusů sušená rajčata
  • 3 x 400 g konzerva červených fazolí, slitých a okapaných

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 150 °C. Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej, vložte cibuli a zvolna restujte 8 minut. Přidejte česnek a všechno koření a opékejte 1 minutu. Poté postupně přidejte mleté maso, opékejte jej, míchejte a rozbíjete přitom vařečkou hrudky. Pokračujte do zhnědnutí a úplného opečení masa. Vmíchejte rajčata, přidejte půl plechovky vody, poté rozdrobte do hrnce kostky bujonu. Podle potřeby osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

  • KROK 2

    Přikryjte poklicí, vložte do trouby a duste 30 minut. Přidejte papriky a sušená rajčata a duste dalších 30 minut, dokud papriky nezměknou. Vmíchejte fazole a nechte je prohřát.

  • KROK 3

    Podávejte s rýží basmati, nakrájeným avokádem a tortilla chipsy, doplněné miskou zakysané smetany.

  • KROK 4

    Pokud chcete použít pomalý hrnec, restujte cibuli na pánvi po dobu 8 minut, poté přidejte česnek, koření a minutu restujte. Postupně přidávejte a opékejte mleté maso do zhnědnutí. Pak vložte do pomalého hrnce s rajčaty, paprikou, sušenými rajčaty a fazolemi, rozdrobte kostky bujonu, podle potřeby dosolte a opepřete. Vařte na stupeň low po dobu 8-10 hodin, poté podávejte jako výše.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama