![Jednoduché chilli con carne Jednoduché chilli con carne](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2024/01/300120241706623592.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Jednoduché chilli con carne
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 2 velké cibule, rozpůlené a nakrájené na kolečka
- 3 velké stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce jemně pálivé mleté chilli
- 2 lžičky mletý římský kmín
- 2 lžičky sušené oregano
- 1 kg libového mletého hovězího masa
- 400 g konzerva krájených rajčat
- 2 kostka hovězího bujónu
- 2 velká červená paprika, bez semen, nakrájená na kousky
- 10 kusů sušená rajčata
- 3 x 400 g konzerva červených fazolí, slitých a okapaných
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 150 °C. Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej, vložte cibuli a zvolna restujte 8 minut. Přidejte česnek a všechno koření a opékejte 1 minutu. Poté postupně přidejte mleté maso, opékejte jej, míchejte a rozbíjete přitom vařečkou hrudky. Pokračujte do zhnědnutí a úplného opečení masa. Vmíchejte rajčata, přidejte půl plechovky vody, poté rozdrobte do hrnce kostky bujonu. Podle potřeby osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
- KROK 2
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a duste 30 minut. Přidejte papriky a sušená rajčata a duste dalších 30 minut, dokud papriky nezměknou. Vmíchejte fazole a nechte je prohřát.
- KROK 3
Podávejte s rýží basmati, nakrájeným avokádem a tortilla chipsy, doplněné miskou zakysané smetany.
- KROK 4
Pokud chcete použít pomalý hrnec, restujte cibuli na pánvi po dobu 8 minut, poté přidejte česnek, koření a minutu restujte. Postupně přidávejte a opékejte mleté maso do zhnědnutí. Pak vložte do pomalého hrnce s rajčaty, paprikou, sušenými rajčaty a fazolemi, rozdrobte kostky bujonu, podle potřeby dosolte a opepřete. Vařte na stupeň low po dobu 8-10 hodin, poté podávejte jako výše.