Hovězí salát s dresinkem z kapary a petrželky
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 1 balení listový salát – směs
- 175 g rajčata cherry, rozpůlená
- 4-5 ks pečená červená paprika, konzervované, okapané a nakrájené na proužky
- 8-12 plátků hovězího masa, uvařené nebo pečené, počet podle tloušťky plátků
Na dresink
- 2 lžíce citronová sťáva
- 1 lžíce hořčice hrubozrnná
- 1 lžíce kapary, velké nakrájejte
- 3 lžíce petrželka, nasekaná
- 5 lžic olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Listy salátu, rajčata a červené papriky rozložte na servírovací talíř a navrch položte plátky hovězího masa.
- KROK 2
Všechny ingredience na zálivku dejte do malé misky s trochou soli a pepře a poté vidličkou intenzivně prošlehejte, dokud směs nezhoustne.
- KROK 3
Hovězí maso a salát pokapejte zálivkou a podávejte.