Turkish delight na meruňkách
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 g mascarpone
- 50 g řecký jogurt
- 25 g moučkový cukr, prosátý
- 2 lzice voda z pomerančových květů
- 1 velká sněhová pusinka, rozlámaná na hrubé kousky
- 3 meruňky, zbavené pecek a nakrájené
- 2 kostky Turkish delight (lokum), ideálně s pomerančovou příchutí, nakrájené
- 25 g mandle, se slupkou, nasekané
- 4 máta, listy, nastrouhané, plus pár navíc na ozdobu (volitelné)
Postup přípravy
- KROK 1
Mascarpone, jogurt, cukr a vodu z pomerančových květů dejte do velké mísy a šlehejte do zhoustnutí.
- KROK 2
Několikrát důkladně promíchejte se zbývajícími ingrediencemi a poté směs rozdělte do 2 dezertních skleniček nebo misek. Pokud chcete, můžete ozdobit mátou navíc.