reklama

Suroviny

  • 1 šalotka, malá
  • 25 g houby enoki (dostupné ve větších supermarketech nebo asijských obchodech)
  • 2 jarní cibulka, šikmo nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená paprika, vydlabaná a nakrájená na tenké plátky
  • 2 okurka
  • 25 g klíčky

Na dresink

  • 2 lžičky limetková šťáva
  • 2 lžičky vinný ocet bílý
  • 2 lžičky rostlinný olej
  • 1 lžíce rybí omáčka
  • 1 lžíce krupicový cukr
  • 1 lžíce sezamová semínka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Šalotku nakrájíme na tenké plátky a polovinu dáme do mísy. Zbytek lze osmažit a použít jako ozdobu (viz níže). Do mísy přidejte houby, jarní cibulku a chilli, zakryjte a nechte v lednici do doby, než budete chtít servírovat.

  • KROK 2

    Těsně před podáváním nakrájejte okurku na dlouhé tenké proužky (zkuste použít škrabku na zeleninu, abyste získali opravdu tenké plátky). Smíchejte se zbylými ingrediencemi na salát.

  • KROK 3

    Smíchejte všechny ingredience na zálivku, nechte 5 minut odležet, aby se cukr rozpustil, a poté polovinou dresingu prolijte salát. Vložte do servírovací misky a přelijte zbývajícím dresinkem a smaženou šalotkou, chcete-li.

Jak na křupavou smaženou šalotku:

  • KROK 1

    Asijští kuchaři rádi na závěr posypou pokrmy křupavou smaženou šalotkou. Snadno si ji připravíte sami. Jednoduše vložte na tenké plátky nakrájenou šalotku na pánev nebo wok a zalijte pořádnou vrstvou studeného rostlinného oleje. Na středním plameni pomalu přiveďte k varu a poté ji nechte vařit do zlatohnědé a křupavé.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama