reklama

Suroviny

  • 1 lžička rostlinný olej
  • 1 ks červená cibule, nakrájená na půlměsíčky
  • 4 lžíce thajská zelená kari pasta
  • 2 ks 400g plechovky kokosového mléka (light verze)
  • 2 lžíce rybí omáčka
  • 2 ks limetka, kůra a šťáva
  • 1 lžíce nakládaný zelený pepř, propláchnutý a osušený
  • 200 g zelené fazolky, očištěné a rozpůlené
  • 4 ks kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na proužky
  • hrst bazalka, čerstvé listy
  • uvařená basmati rýže (k podávání)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 2 minuty. Přidejte kari pastu a restujte ještě 1 minutu. Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku, kůru i šťávu z limetek a nakládaný pepř. Směs přiveďte k varu, poté přidejte fazole a kuřecí maso. Vařte 5 minut nebo dokud není kuře dostatečně propečené.

  • KROK 2

    Těsně před podáváním přidejte listy bazalky. Podávejte s basmati rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama