reklama

Suroviny

  • 3 lžíce slunečnicový olej
  • 100 g zázvor, jemně nakrájený
  • 50 g česnek, jemně nakrájený
  • 100 g krevety, malé oloupané vařené
  • 1 svazek jarní cibulka, bílé a zelené části oddělené a nakrájené
  • 3 vejce, rozšlehané
  • 600 g vařená rýže (300 g nevařené)
  • 50 ml rýžové víno nebo suché sherry
  • 50 ml sójová omáčka světlá

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve woku rozehřejte olej. Přidejte zázvor a česnek, poté krátce orestujte, dokud nechytnou barvu. Přidejte krevety, bílou část jarní cibulky a vařte další 3 minuty.

  • KROK 2

    Zalijte rozšlehaným vejcem, nechte pár sekund ztuhnout, poté vejce vařečkou rozdrobte a společně promíchejte.

  • KROK 3

    Přidejte uvařenou rýži a ještě vše smažte 10 minut. Přidejte zbytek jarní cibulky a dochuťte rýžovým vínem a sojovou omáčkou. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama