reklama

Suroviny

  • 18 chřestové pazochy, bez dřevnatých konců
  • olivový nebo řepkový olej
  • 6 plátky prosciutta
  • rukola
  • 12 sušená rajčata

Na dip

  • krémový sýr
  • měkký kozí sýr
  • mléko
  • 6 -8 lískové oříšky, předem opražené nasucho a nasekané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte pánev (může být i grilovací). Chřest pokapejte trochou oleje, osolte, opepřete a opékejte za stálého otáčení 3–4 minuty, až zcela změkne. Nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Na prkénko položte plátek prosciutta. Nahoru položte 3 pazochy chřestu tak, aby špičky vyčnívaly ven, pak navrch položte pár lístků rukoly a 2 sušená rajčata. Prosciutto pevně srolujte kolem náplně, aby nevypadla a vložte do uzavíratelné krabičky. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.

  • KROK 3

    V misce vidličkou společně rozmačkejte smetanový a kozí sýr. Podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte jen tolik mléka, aby vznikla hladká omáčka, do které můžete svazky namáčet. Přendejte do sklenice s víčkem a posypte lískovými oříšky.

reklama
reklama
reklama
reklama