reklama

  • 1 listové těsto
  • 3 lžíce měkkého sýra
  • 1 lžička dijonské hořčice
    (volitelné)
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 100 g zralého čedaru
    gruyère nebo švýcarského sýra, nastrouhaného
  • 1 vejce
    rozšlehané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal366
  • tuky27g
  • nasycené13g
  • sacharidy17g
  • cukry1g
  • vláknina2g
  • proteín13g
  • sůl1.52g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C, nebo na horkovzduch na 180 °C, nebo pokud používáte horkovzdušnou fritézu, předehřejte ji na 180°C po dobu 4 minut. Rozbalte plát těsta na pečicím papíru a nakrájejte na šest čtverců. Smíchejte měkký sýr s hořčicí, pokud ji používáte, a dobře opepřete. Směs rozdělte na středy čtverců těsta a rozetřete diagonálně od jednoho rohu k protilehlé straně.

  • krok 2

    Na každý čtverec těsta potřený sýrem položte plátek slaniny a posypte strouhaným sýrem. Potřete dva odkryté rohy těsta rozšlehaným vejcem a přeložte přes náplň, aby se spojily. Potřete vršky dalším vejcem, poté přesuňte pečicí papír na plech a pečte 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a těsto nezíská zlatavou barvu. Nebo pokud používáte horkovzdušnou fritézu, vložte taštičky do koše fritézy a pečte 10-12 minut. V HF možná budete muset péct nadvakrát.

  • krok 3

    Přesuňte na chladicí mřížku na 5-10 minut před podáváním. Vydrží chlazené ve vzduchotěsné nádobě dva až tři dny.

reklama
reklama
reklama
reklama