reklama

  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 50 g másla
  • 100 g strouhaného čedaru
    (nebo 50 g čedaru a 50 g rozdrobeného modrého sýru)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal219
  • tuky14g
  • nasycené9g
  • sacharidy14g
  • cukry4g
  • vláknina1g
  • proteín8g
  • sůl0.54g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci rozpusťte 50 g másla, zaprašte 4 lžícemi hladké mouky a důkladně rozmíchejte. Zalijte 500 ml studeného mléka, rozmíchejte dohladka a přiveďte k varu.

  • krok 2

    Za stálého míchání nechte provařit ještě 2 minuty, zatímco omáčka bublá, poté vmíchejte 100 g strouhaného silného čedaru (nebo 50 g strouhaného čedaru a 50 g rozdrobeného modrého sýra) až do rozpuštění. Hotovou omáčku podávejte k těstovinám, nebo jako součást dalších pokrmů.

reklama
reklama
reklama
reklama