Sýrová omáčka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 500 ml mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 50 g másla
- 100 g strouhaného čedaru(nebo 50 g čedaru a 50 g rozdrobeného modrého sýru)
- kcal219
- tuky14g
- nasycené9g
- sacharidy14g
- cukry4g
- vláknina1g
- proteín8g
- sůl0.54g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci rozpusťte 50 g másla, zaprašte 4 lžícemi hladké mouky a důkladně rozmíchejte. Zalijte 500 ml studeného mléka, rozmíchejte dohladka a přiveďte k varu.
krok 2
Za stálého míchání nechte provařit ještě 2 minuty, zatímco omáčka bublá, poté vmíchejte 100 g strouhaného silného čedaru (nebo 50 g strouhaného čedaru a 50 g rozdrobeného modrého sýra) až do rozpuštění. Hotovou omáčku podávejte k těstovinám, nebo jako součást dalších pokrmů.