reklama

  • 250 g předvařeného freekehu
    (nebo špaldového bulguru)
  • 1 citron
    nastrouhaná kůra a šťáva
  • 1/2 červené chilli papričky
    jemně nasekané
  • 1/2 lžičky římského kmínu
    opraženého a lehce rozdrceného
  • 1/2 avokáda
    oloupaného, vypeckovaného a nakrájeného na kostky
  • 1/2 okurky
    nakrájené na kostky
  • 1 hrst plocholisté petrželky
    nasekané
  • 1 hrst kopru
    nasekaného
  • 200 g uzeného lososa bez kůže
    natrhaného na kousky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal518
  • tuky21.5g
  • nasycené4.1g
  • sacharidy41.6g
  • cukry5.1g
  • vláknina10.4g
  • proteín34.6g
    bohatý na
  • sůl2.6g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Freekeh nebo bulgur ohřejte v mikrovlnné troubě podle pokynů na obalu, poté jej přesypte do mísy a vmíchejte citronovou kůru a šťávu, chilli, římský kmín a dostatek koření. Nechte úplně vychladnout.

  • krok 2

    Vmíchejte avokádo, okurku a bylinky, rozdělte na 2 talíře a přidejte kousky lososa. Pokud chcete, posypte dalšími bylinkami.

reklama
reklama
reklama
reklama