
Špagety s tvarohem
Připravte nízkokalorickou, hladkou, krémovou omáčku na těstoviny za 15 minut pouze z tvarohu, mléka, česnekových granulí a trochy kukuřičného škrobu - prostě kouzlo!
- 100 g tvarohu
 - 250 ml polotučného mléka
 - 1 lžíce kukuřičného škrobu
 - 1 lžička sušeného česneku
 - 150 g celozrnných špaget
 - 25 g parmezánujemně strouhaného
 -  1/2 lžičky černého pepřemletého
 -   plocholistá petrželhrubě nasekaná
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal460
 - tuky11.1g
 - nasycené5.7g
 - sacharidy61.5g
 - cukry7.6g
 - vláknina8.8g
 - proteín24.1gbohatý na
 - sůl0.7gs nízkým obsahem
 
Postup přípravy
krok 1
Tvaroh, mléko, kukuřičný škrob, sušený česnek a trochu koření vložte do nádoby výkonného mixéru nebo kuchyňského robota a mixujte, dokud není směs zcela hladká. Nalijte do pánve a přiveďte k mírnému varu. Vařte, dokud směs nemá konzistenci husté smetany.
krok 2
Ve velkém hrnci lehce osolené vroucí vody uvařte špagety podle pokynů na obalu, dobře sceďte a ponechte si trochu vody z vaření.
krok 3
Uvařené špagety pak vsypte do omáčky na pánvi a přidejte parmezán a černý pepř. Dobře promíchejte a přidejte trochu zbylé vody z těstovin, pokud je směs trochu lepkavá. Rozdělte na dva talíře a posypte petrželkou.

