
Rozmarýnová čočka na česneku
4 porce
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Pokud už se vám zajídá čočka stále na stejný způsob, rozmarýnová čočka na česneku vás nepochybně zaujme. Lahodně zdravá příloha, která se skvěle hodí k pečenému masu nebo rybě. Můžete ji ale samozřejmě využít jako skvělý doplněk veganského pokrmu! Zkrátka multifunkční pokrm.
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžíce rozmarýnpouze listy, jemně nasekané
- 2 stroužky česnekrozmačkaný
- 800 g čočka v plechovceodkapaná
- 1/2 citronpouze šťáva
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal157
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy18g
- cukry1g
- vláknina8g
- proteín8g
- sůl1.27g
Postup přípravy
krok 1
Na střední pánvi rozehřejte olej. Smažte rozmarýn a česnek 1-2 minuty, dokud nebudou voňavé. Vsypte čočku a několik minut vařte, dokud se neprohřeje. Přidejte citronovou šťávu, okořeňte a podávejte teplé či studené.