Pikantní pstruh s jednoduchým zahradním salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 1
- 1 citron
- koprpolovina nasekaná, polovina jako snítky
- 1 duhový pstruhvykuchaný a umytý, vážící asi 350 g
- 2 lžíce olivového olejeplus trochu navíc na vymazání
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- ½ stroužku česneku
- 4 fazolové luskyoloupané a nakrájené na tenké šikmé plátky
- 3 ředkvičkynakrájené na tenké plátky
- kcal583
- tuky40g
- nasycené8g
- sacharidy6g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín50g
- sůl0.34gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C, nebo na horkovzduch na 180 °C. Polovinu citronu nakrájejte na plátky a vložte je spolu se snítky kopru do břišní dutiny pstruha. Rybu položte na vymaštěný plech a udělejte 4 šikmé, asi 4 cm dlouhé řezy na jedné straně ryby. Pstruha pokapejte 1 lžící olivového oleje, hojně okořeňte a pečte 15 minut.
krok 2
Dejte vařit vodu v rychlovarné konvici. Do jogurtu vmíchejte nasekaný kopr, trochu citronové šťávy, sůl a pepř a odložte stranou. Posypte řeznou stranu stroužku česneku solí a potřete jí vnitřní plochu malé mísy – je to dobrý způsob, jak dodat jídlu česnekovou chuť, aniž by byla příliš silná. Vroucí vodu z konvice nalijte do malého hrnce, přiveďte k varu, osolte a vařte v ní fazolové lusky 3-4 minuty do uvaření na skus. Pak je sceďte a promíchejte v česnekové míse s ředkvičkami a zbylým olejem.
krok 3
Upečenou rybu podávejte s teplými fazolemi a jogurtovou omáčkou. Zbylý citron nakrájejte na klínky, ze kterých můžete vymačkat šťávu na pstruha a salát.