
Nudle s kachnou a jarní cibulkou
Čínský pokrm do půl hodiny? Nudle s kachnou a jarní cibulkou máte hotové raz dva. Tato svěží lahodná kombinace nudlí, kachny a čínského zelí se skvěle hodí jako lehká večeře při nečekané návštěvě přátel.
- 1 lžíce olej
 - 6 jarní cibulkanakrájená na krátké kousky
 - kousek velikosti palce zázvoroloupaný a nakrájený
 - 1/2 hlávky čínské zelíjemně nakrájené
 - 1 plechovka vodní kaštanyodkapané a nakrájené na plátky
 - 2 kachní prsauvařené a nakrájené
 - 4 lžíce sójová omáčka
 - 200 g vaječné nudleuvařené
 - malý svazek koriandr čerstvýnasekaný
 - sezamový olejna pokapání
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal671
 - tuky45g
 - nasycené11g
 - sacharidy41g
 - cukry5g
 - vláknina2g
 - proteín28g
 - sůl3.67g
 
Postup přípravy
krok 1
Ve woku rozehřejte olej. Vhoďte jarní cibulku a zázvor, smažte 1 minutu a poté přidejte zelí. Za stálého míchání opékejte do zvadnutí, poté přidejte vodní kaštany a kachnu a rychle míchejte, aby se vše prohřálo. (Recept můžete v tuto chvíli nechat vychladnout a skladovat na později s tím, že jej dokončíte těsně před podáváním.)
krok 2
Přidejte sójovou omáčku (pokud dokončujete před servírováním ) a vše promíchejte. Vyklopte na talíř a udržujte v teple. Posypte koriandrem a těsně před podáváním zakápněte trochou odložené kachní šťávy (pokud ji máte) a trochou sezamového oleje.

