
Batáty s tuňákem
Porce 4
Snadné
Příprava 
Vaření 
Pokud jsou vaší běžnou večeří pečené brambory s tuňákem, zkuste batáty s čerstvou, pikantní náplní. Je to levné a také nízkotučné, ale syté jídlo.
Přejít na suroviny
- 4  malé batáty(asi 200 g každý)
- 185 g konzerva tuňákave vlastní šťávě, scezený
- 1  malá červená cibulejemně nakrájená
- šťáva z 1 limetky
- 6 lžic řeckého jogurtu
- 1  malá červená chilli papričkavypeckovaná a nasekaná
-   hrst koriandrulisty, volitelné
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal238
- tuky3g
- nasycené2g
- sacharidy44g
- cukry13g
- vláknina5g
- proteín12g
- sůl0.32gs nízkým obsahem
Postup přípravy
- krok 1- Batáty omyjte a po celé ploše propíchejte vidličkou. Položte je na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a zapněte na vysoký výkon na 18-20 minut, nebo dokud nebudou měkké. Pak je rozkrojte na poloviny a položte každou z nich na servírovací talíř. 
- krok 2- Okapaného tuňáka rozmačkejte vidličkou a rozdělte mezi batáty. Nahoru přidejte červenou cibuli, a pokud používáte, i chilli. Zakápněte limetkovou šťávou. Podávejte s kopečkem jogurtu a posypte lístky koriandru. 

