
Banánové ovesné lívance
Připravte si tyto zdravější palačinky s použitím ovesných vloček a banánu pro přirozenou sladkost. Podávejte třeba s kopečkem krémového jogurtu a čerstvým ovocem.
- 125 ml ovesného mléka
- 2  vejce(bílky a žloutky zvlášť)
- 1 malý banán
- 100 g ovesných vloček
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- pár kapek vanilkového extraktu
-   olej(olej ve spreji)
-   nízkotučný jogurta ovoce na ozdobu
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal350
- tuky10g
- nasycené2g
- sacharidy47g
- cukry9g
- vláknina5g
- proteín12.97g
- sůl1.4g
Postup přípravy
- krok 1- Do mixéru dejte ovesné mléko, žloutky, banán, ovesné vločky, prášek do pečiva a vanilku a zpracujte na co nejhladší směs. Ušlehejte bílky, dokud nevytvoří pevný sníh. Vmíchejte 1-2 lžíce sněhu do těsta a poté teprve přidejte zbytek. 
- krok 2- Rozpalte nepřilnavou pánev na středním ohni a lehce ji postříkejte olejem. Nalijte asi 2 lžíce těsta na pánev a smažte 1-2 minuty, dokud spodní strana neztuhne a na povrchu se neobjeví bubliny. Otočte a z druhé strany dosmažte ještě asi minutu. Opakujte po částech až do spotřebování těsta. Před otočením lívance se vždy ujistěte, že je dobře prosmažený, jinak se střed zhroutí. 
- krok 3- Hotové lívance podávejte doplněné jogurtem a čerstvým ovocem. 

