reklama

Suroviny

  • 1 ks česneková bageta, rozpečená
  • 2 ks čekankové puky
  • 2 řapíky celer, na tenké plátky
  • 1 svazek ředkvičky, očištěné a na čtvrtky
  • 50 g vlašské ořechy, opražené, nasekané nahrubo
  • 2 ks jablka, na plátky
  • 175 g modrý sýr (stilton, niva, roquefort)
  • 4 – 5 lžic dresink z medu a hořčice, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu a rozpečte bagetu s česnekovým máslem.

  • KROK 2

    Zatímco je bageta v troubě, rozeberte čekankový puk na listy a vhoďte je do velké mísy s pokrájeným řapíkatým celerem, ředkvičkami, ořechy a jablky. Navrch rozdrobte sýr.

  • KROK 3

    K dokončení salátu nakrájejte polovinu česnekové bagety na plátky. Zbytek nakrájejte na kousky a přidejte do salátu, zakápněte dresinkem v množství podle chuti. Salát podávejte se zbylou bagetou.

reklama
reklama
reklama
reklama