
Zimní křupavý salát
4 porce
Snadné
Celkový čas: 
Křupavý salát ze zimní zeleniny přinese do zimního jídelnicku potřebnou dávku svěžesti.
Přejít na suroviny
- 1 ks česneková bagetarozpečená
 - 2 ks čekankové puky
 - 2 řapíky celerna tenké plátky
 - 1 svazek ředkvičkyočištěné a na čtvrtky
 - 50 g vlašské ořechyopražené, nasekané nahrubo
 - 2 ks jablkana plátky
 - 175 g modrý sýr(stilton, niva, roquefort)
 - 4 – 5 lžic dresinkz medu a hořčice, k podávání
 
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal450
 - tuky31g
 - nasycené14g
 - sacharidy30g
 - cukry0g
 - vláknina3g
 - proteín16g
 - sůl1.67g
 
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu a rozpečte bagetu s česnekovým máslem.
krok 2
Zatímco je bageta v troubě, rozeberte čekankový puk na listy a vhoďte je do velké mísy s pokrájeným řapíkatým celerem, ředkvičkami, ořechy a jablky. Navrch rozdrobte sýr.
krok 3
K dokončení salátu nakrájejte polovinu česnekové bagety na plátky. Zbytek nakrájejte na kousky a přidejte do salátu, zakápněte dresinkem v množství podle chuti. Salát podávejte se zbylou bagetou.

