reklama

  • rostlinný olej
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 1 stroužek česneku
    nakrájený
  • 1 lilek
    nakrájený na kousky
  • 1 červená paprika
  • 8 rajče Blumko (švestkové)
    nakrájené na poloviny
  • 350ml rajčatová passata
  • 200g lasagne
    určené na pečení (tzv. ready-cooked)
  • 6 lžic polotučná crème fraîche
  • strouhaný parmazán
    (nebo veganská alternativa)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal279
  • tuky13g
  • nasycené4g
  • sacharidy35g
  • cukry15g
  • vláknina6g
  • proteín9g
  • sůl0.63g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Smíchejte olej a zeleninu a pečte ve velké mělké formě po dobu 35 minut, dokud zelenina lehce nezhnědne. Na dno středně velké zapékací mísy naneste vrstvu pečené zeleniny.

  • krok 2

    Přelijte trochou passaty a překryjte vrstvou plátků lasagní. Opakujte vrstvy, abyste spotřebovali veškerou pečenou zeleninu a passatu, poslední musí být vrstva lasagní. Navrch naneste a rozetřete crème fraîche a poté posypte parmazánem. Dejte do trouby na 25 minut, dokud se lasagne neprohřejí a vršek nezezlátne a nezačne probublávat.

reklama
reklama
reklama
reklama