Zeleninové lasagne
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- rostlinný olej
- 1 cibule, nakrájená
- 1 stroužek česneku, nakrájený
- 1 lilek, nakrájený na kousky
- 1 červená paprika
- 8 rajče Blumko (švestkové), nakrájené na poloviny
- 350ml rajčatová passata
- 200g lasagne, určené na pečení (tzv. ready-cooked)
- 6 lžic polotučná crème fraîche
- strouhaný parmazán (nebo veganská alternativa)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Smíchejte olej a zeleninu a pečte ve velké mělké formě po dobu 35 minut, dokud zelenina lehce nezhnědne. Na dno středně velké zapékací mísy naneste vrstvu pečené zeleniny.
- KROK 2
Přelijte trochou passaty a překryjte vrstvou plátků lasagní. Opakujte vrstvy, abyste spotřebovali veškerou pečenou zeleninu a passatu, poslední musí být vrstva lasagní. Navrch naneste a rozetřete crème fraîche a poté posypte parmazánem. Dejte do trouby na 25 minut, dokud se lasagne neprohřejí a vršek nezezlátne a nezačne probublávat.