Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 6
Suroviny
- 500 g těstoviny
- 120 g tuňák konzervovaný, v olivovém oleji
- 1 ks cibule velká, nakrájená
- 500 ml mléko
- 4 lžíce mouka hladká
- 150 g čedar nastrouhaný
- ½ lžička hořčiče v prášku
- 325 g kukuřice konzervovaná
- 2 ks rajčata nakrájená
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte olej z tuňáka do hrnce, přidejte k němu cibulí a 5 minut opékejte. Na cibuli nalijte mléko a zašlehejte mouku. Za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidejte tuňáka, 100 g sýra a hořčičný prášek.
- KROK 2
Uavřené těstoviny sceďte je a vmíchejte je do omáčky spolu s kukuřicí. Osolte, opepřete a přemístěte do zapékací mísy.
- KROK 3
Rozpalte gril v troubě. Těstoviny proložte plátky rajčat a navrch rozsypte zbývající sýr. Opékejte v troubě pod grilem 5 – 10 minut, dokud nezezlátnou.