reklama

Suroviny

  • 500 g těstoviny
  • 120 g tuňák konzervovaný, v olivovém oleji
  • 1 ks cibule velká, nakrájená
  • 500 ml mléko
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 150 g čedar nastrouhaný
  • ½ lžička hořčiče v prášku
  • 325 g kukuřice konzervovaná
  • 2 ks rajčata nakrájená

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte olej z tuňáka do hrnce, přidejte k němu cibulí a 5 minut opékejte. Na cibuli nalijte mléko a zašlehejte mouku. Za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidejte tuňáka, 100 g sýra a hořčičný prášek.

  • KROK 2

    Uavřené těstoviny sceďte je a vmíchejte je do omáčky spolu s kukuřicí. Osolte, opepřete a přemístěte do zapékací mísy.

  • KROK 3

    Rozpalte gril v troubě. Těstoviny proložte plátky rajčat a navrch rozsypte zbývající sýr. Opékejte v troubě pod grilem 5 – 10 minut, dokud nezezlátnou.

reklama
reklama
reklama
reklama