
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
Porce 6
Snadné
Příprava 
Vaření 
Oblíbené a velmi jednoduché jídlo uvaříte za 20 minut.
Přejít na suroviny
- 500 g těstoviny
 - 120 g tuňákkonzervovaný, v olivovém oleji
 - 1 ks cibulevelká, nakrájená
 - 500 ml mléko
 - 4 lžíce moukahladká
 - 150 g čedarnastrouhaný
 - ½ lžička hořčičev prášku
 - 325 g kukuřicekonzervovaná
 - 2 ks rajčatanakrájená
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal602
 - tuky14g
 - nasycené7g
 - sacharidy89g
 - cukry12g
 - vláknina8g
 - proteín27g
 - sůl0.7g
 
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte olej z tuňáka do hrnce, přidejte k němu cibulí a 5 minut opékejte. Na cibuli nalijte mléko a zašlehejte mouku. Za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidejte tuňáka, 100 g sýra a hořčičný prášek.
krok 2
Uavřené těstoviny sceďte je a vmíchejte je do omáčky spolu s kukuřicí. Osolte, opepřete a přemístěte do zapékací mísy.
krok 3
Rozpalte gril v troubě. Těstoviny proložte plátky rajčat a navrch rozsypte zbývající sýr. Opékejte v troubě pod grilem 5 – 10 minut, dokud nezezlátnou.

