reklama

Suroviny

  • 100 g hladká mouka
  • 2 ks vejce
  • 300 ml polotučné mléko
  • 1 lžíce rostlinný oleje + na smažení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do velké mísy dejte mouku a uprostřed udělejte důlek. Rozklepněte do něj vejce, zalijte troškou mléka a metlou začněte od středu míchat. Těsto vymíchejte do hladka, pak dolijte zbytek mléka a promíchejte. Vmíchejte olej. Před použitím dobře promíchejte.

  • KROK 2

    Nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni. Přidejte do ní kapku oleje a krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi, přebytečné množství tuku vylijte. Nalijte do pánve naběračku těsta a nakláněním pánve ho nechte rozlít po celé ploše v rovnoměrné vrstvě. Nechte palačinku 30 sekund, dokud se nezačnou okraje hnědnout.

  • KROK 3

    Uvolněte okraj palačinky a podeberte ji. Zkontrolujte, zda je spodek zlatavý, a poté jej jedním rychlým pohybem otočte. Před vyklopením na talíř pečte na druhé straně dalších 30 sekund. Ihned podávejte. Pokud děláte palačinky dopředu, naskládejte je na talíř a zakryjte potravinářskou fólií. Propíchněte fólii a popřed podáváním je ohřejte v mikrovlnné troubě.

reklama
reklama
reklama
reklama