reklama

Suroviny

  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 250 g rýže na risotto, (například arborio)
  • 100 ml bílé víno
  • 1 l zeleninový vývar
  • 240 g uzená makrela
  • 2 jarní cibulka, nakrájená
  • 100 g čerstvý špenát

Postup přípravy

  • KROK 1

    V hrnci rozehřejte máslo. Vsypte cibuli a 5 minut zlehka opékejte, dokud nezměkne. Vsypte rýži a míchejte, aby se obalila v másle. Pak zalijte vínem a nechte tekutinu takřka celou odpařit.

  • KROK 2

    Zalijte polovinou vývaru, dobře promíchejte a nechte 10 minut zvolna vařit. Přidejte polovinu zbývajícího vývaru, znovu promíchejte a vařte dalších 5 minut. Pokračujte v přilévání vývaru a vaření, dokud rýže nezměkne.

  • KROK 3

    Makrelu zbavte kůže, oškrábejte z masa tmavé části a prsty rozeberte maso na kousky. Vmíchejte do rýže s jarní cibulkou a špenátem a prohřívejte, dokud špenát lehce nezvadne. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama