![240820231692890026.jpeg Rizoto s uzenou makrelou](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692890026.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Rizoto s uzenou makrelou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 1 lžíce máslo
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 250 g rýže na risotto, (například arborio)
- 100 ml bílé víno
- 1 l zeleninový vývar
- 240 g uzená makrela
- 2 jarní cibulka, nakrájená
- 100 g čerstvý špenát
Postup přípravy
- KROK 1
V hrnci rozehřejte máslo. Vsypte cibuli a 5 minut zlehka opékejte, dokud nezměkne. Vsypte rýži a míchejte, aby se obalila v másle. Pak zalijte vínem a nechte tekutinu takřka celou odpařit.
- KROK 2
Zalijte polovinou vývaru, dobře promíchejte a nechte 10 minut zvolna vařit. Přidejte polovinu zbývajícího vývaru, znovu promíchejte a vařte dalších 5 minut. Pokračujte v přilévání vývaru a vaření, dokud rýže nezměkne.
- KROK 3
Makrelu zbavte kůže, oškrábejte z masa tmavé části a prsty rozeberte maso na kousky. Vmíchejte do rýže s jarní cibulkou a špenátem a prohřívejte, dokud špenát lehce nezvadne. Ihned podávejte.