reklama

Suroviny

  • 6 ks rajče, velké
  • 250 g rýže, určená k přípravě v mikrovlnné troubě
  • 3 lžíce bazalkové pesto, ideálně vegetariánská varianta
  • 100 g mozzarella, nastrouhaná
  • 80 g špenát, nahrubo nasekaný
  • 1 lžíce olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 180 až 200 °C. Z rajčat odkrojte vršky a dejte je stranou. Z rajčat vydlabejte lžičkou dužinu tak, aby zůstala neporušená. Dužinu vyhoďte, ale odložené vršky nakrájejte na kousky. Rýži ohřejte podle návodu na obalu a přesuňte do misky. Přimíchejte do ní nakrájené vršky rajčat, pesto, tři čtvrtiny mozzarelly a špenát. Podle chuti osolte a opepřete.

  • KROK 2

    Rýžovou směsí naplňte vydlabaná rajčata a dejte je do zapékací mísy. Posypte zbylou mozzarellou, pokapejte trochou olivového oleje a pečte 20 minut, dokud rajčata nezměknou.

reklama
reklama
reklama
reklama