reklama

Suroviny

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 stroužky česnek, rozdrcený
  • 2 lžíce kari pasta, (ideální je kari pasta Madras)
  • 250 g basmati rýže, propláchnutá
  • 450 ml zeleninový vývar
  • 400 g cizrna z plechovky, odkapaná a propláchnutá
  • hrst rozinky
  • 175 g mražený listový špenát, rozmražený
  • hrst kešu ořechy
  • bílý jogurt, k podávání (nemusí být)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej, poté na středním plameni 1 minutu opékejte česnek a kari pastu, dokud se nerozvoní.

  • KROK 2

    Nasypte rýži do pánve společně s vývarem, cizrnou a rozinkami, a promíchejte pomocí vidličky, aby se z rýže nevytvořily hrudky. Osolte a opepřete, poté přikryjte poklicí a přiveďte k varu. Pak snižte na střední teplotu a vařte 12 až 15 minut, aby se všechna tekutina vstřebala a rýže změkla.

  • KROK 3

    Ze špenátu rukama vymačkejte přebytečnou vodu. Dejte ho do pánve se 2 lžícemi horké vody a promíchejte s rýží. Pak přidejte kešu oříšky. Pokud chcete, podávejte pokapané jogurtem.

reklama
reklama
reklama
reklama