reklama

Suroviny

  • 400 g vepřová plec, nakrájená na kousky o velikosti 3 cm
  • 2 lžíce chipotle pasty
  • 2 lžičky mletého kmínu a uzená paprika
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 100 g rýže basmati
  • 400 g černých fazolí v konzervě, odkapané, propláchnuté
  • 1 avokádo, nakrájené na kousky
  • 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
  • hrst koriandru, hrubě nasekaný
  • 1 limetka, ½ vymačkaná, ½ nakrájená na klínky
  • 2 lžíce jalapeños, nakládané na plátky, propláchnuté

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180C/160C horkovzdušnou/plyn na stupeň 4. Vepřové maso promíchejte s 1 lžící chipotle pasty, kmínem, paprikou, cukrem a trochou koření. Rozprostřete na plech, pokapejte rostlinným olejem a pečte 20 minut do změknutí.

  • KROK 2

    Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu, dokud nebude uvařená, a poté ji sceďte. Vložte zpět do pánve, přidejte k ní fazole a udržujte v teple pod pokličkou.

  • KROK 3

    V malé misce promíchejte avokádo s červenou cibulí, většinou koriandru, zbývající chipotle pastou a limetkovou šťávou a poté okořeňte. Podávejte rýži a fazole s vepřovým masem, avokádovou salsou, jalapeño, měsíčky limetky a zbývajícím koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama