
Vepřové špízy s provensálským kořením
Porce 4
Velmi snadné
Příprava 
Vaření 
Ať je krásně nebo prší, tyhle vepřové špízy vždycky přijdou k chuti. Jsou skvělé z grilu nebo jen z pánve
Přejít na suroviny
- 600 g vepřová panenka
 - 1 svazek jarní cibulka
 - 2 lžičky provensálského koření
 - 1 citronštáva i jemně nastrouhaná kůra
 - 1 lžíce tekutý med
 - 1 lžíce olivový olej
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal220
 - tuky6g
 - nasycené0g
 - sacharidy3g
 - cukry2g
 - vláknina2g
 - proteín38g
 - sůl0.2g
 
Postup přípravy
krok 1
Vepřové maso nakrájejte na kousky o velikosti sousta a jarní cibulku nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky. V misce smíchejte provensálské koření, citronovou kůru a šťávu, med, olej a trochu soli a čerstvě mletého pepře. Přidejte vepřové maso a jarní cibulky a dobře promíchejte, aby se všechno rovnoměrně obalilo.
krok 2
Maso a cibulky střídavě napichujte na 4 delší nebo 8 kratších jehel. Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Špízy opékejte 6–8 minut za občasného obracení, dokud nezhnědnou.

