reklama

Suroviny

  • 400 g těstoviny
  • 400 g hrášek mražený, nechat rozmrazit
  • ½ svazek máty, otrhané listy
  • 50 g parmazán, nebo pecorino, nastrouhaný, plus navíc k podání (volitelné)
  • 100 g crème fraîche, polotučné
  • 175 g šunka, uzená, nakrájená na nudličky nebo strouhaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a na poslední 1 minutu vaření přidejte 200 g hrášku. Sceďte a ponechte si část vody stranou.

  • KROK 2

    Mezitím rozmixujte zbytek hrášku, mátu, polovinu parmezánu a crème fraîche do hladka a poté okořeňte. Když jsou těstoviny uvařené, vraťte je zpět do pánve na oheň a po lžících přidejte hráškovou smetanu, šunku a zbylý parmezán. Míchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily, a pokud jsou příliš husté, podlijte odloženou vodu. Ihned podávejte a pokud chcete, navrch zasypte parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama