Těstoviny se šunkou a hráškovo-mátovým pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 400 g těstoviny
- 400 g hrášek mražený, nechat rozmrazit
- ½ svazek máty, otrhané listy
- 50 g parmazán, nebo pecorino, nastrouhaný, plus navíc k podání (volitelné)
- 100 g crème fraîche, polotučné
- 175 g šunka, uzená, nakrájená na nudličky nebo strouhaná
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a na poslední 1 minutu vaření přidejte 200 g hrášku. Sceďte a ponechte si část vody stranou.
- KROK 2
Mezitím rozmixujte zbytek hrášku, mátu, polovinu parmezánu a crème fraîche do hladka a poté okořeňte. Když jsou těstoviny uvařené, vraťte je zpět do pánve na oheň a po lžících přidejte hráškovou smetanu, šunku a zbylý parmezán. Míchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily, a pokud jsou příliš husté, podlijte odloženou vodu. Ihned podávejte a pokud chcete, navrch zasypte parmazánem.