reklama

Suroviny

  • 140 g těstoviny, ideálně celozrnné fussii
  • 85 g mražený hrášek
  • 85 g mražený bob zahradní, pokud chcete, vyloupaný
  • 100 g brokolice, rozebrané na malé růžičky
  • 100 g vařené a oloupané krevety
  • 1 citron, z ½ nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva, ½ nakrájená na klínky
  • 3 lžíce mascarpone, ideálně typ light
  • malý svazek máta nebo bazalka, lístky nasekané plus několik celých lístků na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, 4 minuty před koncem doby vaření vhoďte do vody k těstovinám zeleninu. Na posledních pár vteřin vložte krevety, aby se prohřály. Pak slijte, ale uchovejte si hrnek vody z těstovin. Těstoviny, zeleninu a krevety vraťte do hrnce.

  • KROK 2

    Přidejte do hrnce citronovou kůru i šťávu a mascarpone. Společně prohřejte a přidejte jen tolik vody z těstovin, aby vznikla krémová omáčka. Vsypte nasekanou mátu nebo bazalku, dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a dosolte podle chuti. Nandejte těstoviny na 2 nahřáté talíře, posypte zbylými bylinkami a podávejte s klínky citronu.

reklama
reklama
reklama
reklama