![Těstoviny s krevetami, mascarpone a citronem Těstoviny s krevetami, mascarpone a citronem](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692886114.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Těstoviny s krevetami, mascarpone a citronem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Suroviny
- 140 g těstoviny, ideálně celozrnné fussii
- 85 g mražený hrášek
- 85 g mražený bob zahradní, pokud chcete, vyloupaný
- 100 g brokolice, rozebrané na malé růžičky
- 100 g vařené a oloupané krevety
- 1 citron, z ½ nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva, ½ nakrájená na klínky
- 3 lžíce mascarpone, ideálně typ light
- malý svazek máta nebo bazalka, lístky nasekané plus několik celých lístků na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, 4 minuty před koncem doby vaření vhoďte do vody k těstovinám zeleninu. Na posledních pár vteřin vložte krevety, aby se prohřály. Pak slijte, ale uchovejte si hrnek vody z těstovin. Těstoviny, zeleninu a krevety vraťte do hrnce.
- KROK 2
Přidejte do hrnce citronovou kůru i šťávu a mascarpone. Společně prohřejte a přidejte jen tolik vody z těstovin, aby vznikla krémová omáčka. Vsypte nasekanou mátu nebo bazalku, dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a dosolte podle chuti. Nandejte těstoviny na 2 nahřáté talíře, posypte zbylými bylinkami a podávejte s klínky citronu.