
Těstoviny s kapustou a česnekovou strouhankou
Zužitkujte zásoby ze spíže, přidejte těstoviny a překvapivě luxusní večeře je na světě!
- 2 hrsti čerstvé strouhanky
 - 3 lžíce olivový olej
 - 3 stroužky česnekunasekané najemno
 - 200 g krátké těstovinynapř. farfalle nebo penne
 - 1 střední cibulenakrájená najemno
 - 125 ml bílé víno
 - kůra z ½ citronujemně nastrouhaná
 - 140 g zakysaná smetana
 - ½ malá hlávka kapustynakrouhaná najemno
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal963
 - tuky48g
 - nasycené21g
 - sacharidy114g
 - cukry16g
 - vláknina9g
 - proteín21g
 - sůl0.68g
 
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200°C. V míse smíchejte strouhanku s polovinou oleje a 1 stroužkem česneku, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozložte na velký plech vyložený pečicím papírem a nechte 8 minut zezlátnout v troubě. Vyjměte a dejte stranou.
krok 2
Těstoviny uvařte a dente (na skus) ve velkém množství osolené vody. Zatímco se vaří, rozehřejte v pánvi zbývající olej a opékejte na něm cibuli a zbývající česnek dozlatova. Osolte, opepeřte. Poté přidejte víno a citronovou kůru. Nechte částečně odpařit, poté přidejte crème fraîche. Sundejte z ohně, ale udržujte v teple.
krok 3
Poslední 3 minuty před koncem vaření těstovin přidejte do hrnce kapustu. Pak společně sceďte a vraťte do hrnce, přidejte omáčku z pánve a promíchejte. Rozdělte mezi 2 talíře a posypte křupavou strouhankou.

