reklama

Suroviny

  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • kůra 2 citronů, plus šťáva z 1 citronu
  • 1 malý svazek hladkolistá petrželka, nasekaná najemno
  • 200 g brokolice, rozdělené na růžičky
  • 400 g krátké těstoviny, (například mašličky)
  • 1 lžička olivový olej
  • 2 cukety, nakrájené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na gremolatu smíchejte česnek, citronovou kůru a šťávu s nasekanou petrželkou a trochou soli a čerstvě mletého černého pepře.

  • KROK 2

    Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, přidejte brokolici a vařte 2-3 minuty. Vyjměte děrovanou lžíci a odložte stranou. Vodu přiveďte zpět k varu, přidejte těstoviny a uvařte podle návodu na obalu.

  • KROK 3

    Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cukety a zprudka restujte 3–4 minuty, dokud nezačnou zlátnout, pak přidejte brokolici a společně restujte 1 minutu, dokud se brokolice neprohřeje.

  • KROK 4

    Sceďte těstoviny, nechte si asi 2 polévkové lžíce horké vody z těstovin. Těstoviny a uchovanou vodu přidejte do pánve k cuketě a brokolice. Vmíchejte gremolatu a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama