Těstoviny s cuketami, pancettou a parmazánem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 1 lžička olivový olej
- 150 g pancetta nebo slanina, nakrájená na kostičky
- 4 cukety, nastrouhané nahrubo
- 1 stroužek česneku, drcený
- hrst strouhaného parmazánu
- 200 g crème fraîche se sníženým obsahem tuku
- 300 g tagliatelle
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte pancettu nebo slaninu a opékejte asi 5 minut dokřupava. Zvyšte teplotu a do pánve přidejte nastrouhanou cuketu. Vařte asi 5 minut nebo dokud cukety nezměknou a nezačnou zlátnout, poté přidejte česnek a vařte ještě minutu. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a odložte stranou.
- KROK 2
Tagliatelle uvařte podle návodu na obalu, při slévání uchovejte trochu horké vody, v níž se těstoviny vařily. Tagliatelle vložte do pánve se slaninou a cuketou. Promíchejte s crème fraîche a polovinou parmazánu a přidejte troškou vody z těstovin, pokud potřebujete omáčku trochu zředit. Společně prohřejte na mírném ohni. Podle chuti dosolte, dopepřete a podávejte posypané zbylým parmazánem.