reklama

Suroviny

  • 1 lžička olivový olej
  • 150 g pancetta nebo slanina, nakrájená na kostičky
  • 4 cukety, nastrouhané nahrubo
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • hrst strouhaného parmazánu
  • 200 g crème fraîche se sníženým obsahem tuku
  • 300 g tagliatelle

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte pancettu nebo slaninu a opékejte asi 5 minut dokřupava. Zvyšte teplotu a do pánve přidejte nastrouhanou cuketu. Vařte asi 5 minut nebo dokud cukety nezměknou a nezačnou zlátnout, poté přidejte česnek a vařte ještě minutu. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a odložte stranou.

  • KROK 2

    Tagliatelle uvařte podle návodu na obalu, při slévání uchovejte trochu horké vody, v níž se těstoviny vařily. Tagliatelle vložte do pánve se slaninou a cuketou. Promíchejte s crème fraîche a polovinou parmazánu a přidejte troškou vody z těstovin, pokud potřebujete omáčku trochu zředit. Společně prohřejte na mírném ohni. Podle chuti dosolte, dopepřete a podávejte posypané zbylým parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama